Je oude borduurwerk, die wat al jaren stond te verstoffen achter het gordijntje omdat het niet meer de juiste kleur heeft. Het past gewoonweg niet meer in je interieur. Maarja weggooien is ook zo jammer, het is tijd om je borduurwerk een nieuw leven in te blazen.
Gebruikte materialen
aan de slag met je oude borduurwerk

Stap voor stap:

Print het sjabloon uit, leg dit sjabloon over je borduurwerk en knip ze rondom uit. 

De kleinste bloem leg je bovenop je oude borduurwerk, de grootste bloem leg je bovenop je oude spijkerbroek. Met een trickmarker trek je de bloem over. Hierna knip je beide bloemen uit.
Pak je ijzerdraad en lijmpistool erbij. Draai je uitgeknipte bloem uit je oude borduurwerk om en vorm het ijzerdraad ongeveer een halve centimeter van de rand. Maak je ijzerdraad her en der met kleine dotjes lijm vast met het lijmpistool. Eventueel kun je gelijk je denim bloem eraan vast plakken.
Na het bevestigen van je ijzerdraad kun je, verdeeld over je borduur-bloem, kraaltjes bevestigen. Dit doe je met een beading naald. Zorg dat je denim bloem al achter je borduurbloem zit, mocht je deze nog niet hebben vast gemaakt. Door de kraaltjes aan beide bloemen vast te maken zit gelijk je denim bloem vast aan je borduurbloem.
Prik met je schaar een klein gaatje in het midden van je bloem en steek je meeldraden erdoor.
Tijd om te kiezen of je borduur-bloem op steel wilt gaan zetten of op een broche. Voor stelen kun je de stelen heartfelt gebruiken, deze zijn te koop bij oa HobbyVision. Voor een broche kun je een stitch pin gebruiken.
Je borduur-bloem is klaar!

Super leuk als jij je borduur-bloem post in de creatieve community op facebook:

Mis geen inspiratie en abonneer je op mijn blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *