Met de turkey stitch kun je onder andere die toffe wolken maken. Je tekent als eerste je wolk vorm op je stof en je vult deze helemaal op met turkey stitches. Na het doorknippen kun je de doorgeknipte draadjes in een bolle vorm knippen. 

Gebruikte materialen

De oranje gekleurde teksten zijn aanklikbaar, en leiden je naar de genoemde producten in de webshop waar ik ze aanschafte. Ik vind dit handig voor je en word daar niet voor gesponsord om deze te noemen. 

aan de slag met borduren

Stap voor stap:

Na het aanhechten steek je de naald van achteren naar voren. Je trekt de draad er helemaal doorheen. steek vlak naast je steek naar boven de naald naar achteren. Je laat nu een lusje van ongeveer een centimeter hoog aan de bovenkant zitten. Steek vlak naast je eerste steek naar boven en vlak naast je de steek naar beneden weer naar beneden. Je hebt de steek nu vast gezet. Je herhaalt deze steek zo vaak als nodig totdat je vlakje gevuld is.

Als je klaar bent dan knip je de bovenkanten los van elkaar. Je kunt deze losse draadje in elke vorm knippen die jij tof vindt en je kunt met je naald door deze draden heen ‘kammen’ voor een wat wollig effect.

Ik vind het super leuk als jij jouw borduur steekjes laat zien in mijn:

Mis geen inspiratie en abonneer je op mijn blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *