De loose petal flowers kun je in het midden afwerken met franse knoopjes. 

Gebruikte materialen

De oranje gekleurde teksten zijn aanklikbaar, en leiden je naar de genoemde producten in de webshop waar ik ze aanschafte. Ik vind dit handig voor je en word daar niet voor gesponsord om deze te noemen. 

aan de slag met borduren

Stap voor stap:

Teken als eerste 5 streepjes als een soort van sterretje op je stof met je trickmarker. Daarna hecht je je draad aan en steek je aan het einde van 1 vd streepjes naar voren. Trek de draad er helemaal doorheen.

Steek je naald naast je steek naar achter, maar trek je draad niet aan. Je steekt je naald aan het einde van het streepje weer naar voren en laat je naald zo zitten. Draai met je draad om de naald heen en zorg dat de draad aan beide kanten van je naald onder de naald geklemd zit. Nadat je draad om de naald hebt gedraaid, zorg je dat je losse draad netjes uit elkaar blijft. Je draait de draad 3x op deze manier om je naald heen.

Daarna houd je met je duim de lussen aan het einde vast en trek je voorzichtig je draad aan, niet strak trekken, maar aan trekken. Aan het begin maak je een lusje door je naald aan het einde van deze lussen naar achteren te steken, trek de draad aan.

Herhaal deze steek 5x.

Ik vind het super leuk als jij jouw borduur steekjes laat zien in mijn:

Mis geen inspiratie en abonneer je op mijn blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *