De cast on steek is een heel erg leuke steek die je blaadje net iets meer 3d effect geeft. 

Gebruikte materialen

De oranje gekleurde teksten zijn aanklikbaar, en leiden je naar de genoemde producten in de webshop waar ik ze aanschafte. Ik vind dit handig voor je en word daar niet voor gesponsord om deze te noemen. 

aan de slag met borduren

Stap voor stap:

Steek je naald aan het uiteinde van het blaadje naar voren. Steek de naald aan het andere uiteinde van het blaadje weer naar achter, maar trek de naald niet door de stof. Je steekt de naald weer naar voren aan het einde van de eerst satin stitch. Laat de naald hier zitten.

Zorg dat je je lus aan de rechterkant van de naald hebt liggen. En de losse draad onder de naald ligt. Pak het groene buisje en schuif deze over het uiteinde van je naald heen en over je draad.

Je maakt nu een lus met je losse draad, De draad die van onder het buisje komt die loopt draait om de andere draad heen. Dit lusje schuif je om je buisje heen. En dan trek je je draad zachtjes aan. Herhaal deze lus zo’n 15-20 keer.

De lusjes schuif iets meer op elkaar en je naald duw je iets verder door de stof heen, zodat je deze onder je wikkels uit ziet steken door je groene buisje. Met je duim en wijsvinger houdt je de laatste wikkels tegen wanneer je het buisje tussen de steken uit haalt.

Dan pak je het puntje van de naald en trek je deze met de draad door alle steken heen. Trek je draad nog niet helemaal strak. Vlak voor dat je de draad strak gaat trekken, draad je wikkels om. Nu kun je je draad aantrekken. Steek je naald aan het einde dit blaadje naar achteren en hecht de draad af.

Ik vind het super leuk als jij jouw borduur steekjes laat zien in mijn:

Mis geen inspiratie en abonneer je op mijn blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

2 thoughts on “cast on [borduren]

  1. Reny Pattynama schreef:

    Hoi Ilse, superleuk steekje en wat heb je het mooi uitgelegd..

    1. Ilse schreef:

      Dankjewel Reny!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *