Het is belangrijk om je draden goed aan- en af te hechten. Dit voorkomt dat als je klaar bent je ineens wat steken mist doordat je draait is weggekropen uit de eerste steekjes die je maakte. 

Gebruikte materialen

De oranje gekleurde teksten zijn aanklikbaar, en leiden je naar de genoemde producten in de webshop waar ik ze aanschafte. Ik vind dit handig voor je en word daar niet voor gesponsord om deze te noemen. 

aan de slag met borduren

Stap voor stap:

Aanhechten: pak je naald en draad. Maak aan het einde van de draad een knoop. Steek de naald aan de achterkant van de stof door je stof heen naar voren. Houd voldoende draad aan de achterkant over. Steek 1 mm ernaast de draad terug naar de achterkant. Steek de naald vlak voor de knoop door de draad en trek de draad aan. 

Afhechten: zorg voor nog voldoende draad. Je wilt niet te weinig draad over hebben, want dan wordt afhechten lastig. Als het goed is heb je je naald met draad nu aan de achterkant van je borduur werkje. Steek de naald met draad onder 1 van de naastliggende steekjes door. Zorg dat er een lusje over blijft, door dit lusje steek je je naald en trek je voorzichtig je draad aan. Dit herhaal je nog een keer. Knip het rest stukje draad af. 

Ik vind het super leuk als jij jouw borduur steekjes laat zien in mijn:

Mis geen inspiratie en abonneer je op mijn blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *