Voor JournalYourYear ging ik aan de slag met het maken van een omslag. In deze omslag kan ik de standaard boekjes stoppen, maar het geeft me ook de ruimte om los te gaan op een stoffen bladzijde of op ander design papier. 

Gebruikte materialen

 

De oranje gekleurde teksten zijn aanklikbaar, en leiden je naar de genoemde producten in de webshop waar ik ze aanschafte. Ik vind dit handig voor je en word daar niet voor gesponsord om deze te noemen. 

aan de slag met het heerlijke papier van AB studio

Stap voor stap:

Ik maak de voorkant en de achterkant met het chipboard, en maak deze op het zelfde formaat als het voorbeeld boekje (10,5 x 14,5 cm).

De rug maak ik even hoog, maar veel minder breed (ongeveer 4 cm). Ik snijd twee stukken zwart papier op dezelfde hoogte (10,5 x 30,5 cm).

Het zwarte papier smeer ik in met heavy gel medium. Dit is extra sterke lijm en dat is fijn voor de kaft. 

Daarbovenop plak ik het grijsboard, naast het grijsboard leg ik de book cover guide.

Door de book cover guide ertussen te leggen krijg je precies dezelfde ruimte tussen het chipboard, en dat ziet er mooi en strak uit. 

Datzelfde herhaal je met de overige stukjes grijsboard. Het dunste stuk leg je middenin. 

Het zwarte papier past niet helemaal over de hele kaft, maar dat is niet erg. Zolang het rond de rug van het boekje er maar goed aan zit om de stukken bij elkaar te houden.  

Aan de andere kant van plak ik de andere strook met zwart papier. Je ziet dat ik een beetje gesmeerd hebt met de gel medium. Niet zo erg, want dit zie je niet weer terug. 

Je kunt de kaft nu vouwen. 

Voor de binnenkant pak ik stukjes stof die ik met de naaimachine aan elkaar maak. 

De bovenste stof met de lineaal erop is een toffe stof van Tim Holtz. Hij heeft heel erg veel toffe stoffen in een beetje vintage stijl.

De buitenkant had ik al een keer gemaakt, en deze maak ik vast aan de achterkant. 

Zo heb je met stof een heel toffe en eigen kaft gemaakt voor een nieuw boekje. 

Ga jij ook aan de slag met stof en een nieuw boekje? Super leuk als je jouw boekje dan post in de creatieve community op facebook:

Mis geen inspiratie en abonneer je op mijn blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *